ستمكار را سه نشان است : بر آنكه برتر از اوست ستم كند به نافرمانى ، و بر آن كه فروتر از اوست به چيرگى و آزار رسانى ، و ستمكاران را يارى كند و پشتيبانى . ( نهج البلاغه )

درسنامه نهج البلاغه(1) + فايل pdf

Date:1396/7/16

درسنامه نهج البلاغه(1) + فايل pdf

بسمه تعالي

مقدمه

حمد و ستايش مخصوص خداوندي است که اکمال دين و اتمام نعمت را ولايت اميرمومنان عليه السلام قرار داد و پيامبر اعظم خود را مأمور ابلاغ آن نمود. درود بي‌کران بر پيامبر رحمتصلي الله عليه و آله و سلم که طريق مستقيم نيل به سعادت و کمال ابدي را امامت و پيشوايي علي عليه السلام معرفي نمود و اهل‌بيت و خاندان آن خود را چراغ‌هاي روشني بخش تاريکي‌ها و وسيله نجات انسان دانست.

سخن گفتن از نهج‌البلاغه همچون سخن گفتن از فضايل علي عليه السلام است که به فرموده پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم اگر همه درياها مرکب شوند و درختان قلم، هرگز گوشه‌اي از فضايلش را نتوانند نوشت. کتابي که با داشتن خطبه‌ها و نامه‌ها و حکمت‌هاي به غايت فصيح و بليغ، رنگ و صبغه الهي و عطر و بوي نبوي دارد، تا آن حد که سخن شناسان و ادبيان، همگي نهج‌البلاغه را برادر قرآن لقب داده‌اند و آن را فروتر از سخن آفريدگار و فراتر از سخن آفريندگان دانسته‌اند.

كتابِ پيش‌روي، بخشي از مباحث حضرت آيت‌اللّه العظمي مکارم شيرازي«دامت بركاته» در تبيين حکمت‌هاي اول تا سي و پنجم نهج البلاغه مي‌باشد كه با تلاش دفتر آموزش متوسطه مدرسه عالي شهيد مطهري آماده شده است. هدف اصلي كتاب ارائه پاره‌اي از معارف ناب و انسان‌ساز نهج‌البلاغه براي جويندگان حقيقت است.

جهت دانلود فايل pdf کتاب روي جلد کليک کنيد

درسنامه نهج البلاغه(1)